Xs- Filodeeg met ei
Nov 13, 2024
*Type gerecht: Lunch *Personen: 1 *Bereidingstijd: 15 min *Kcal: 240
Ingrediënten
1 vel filodeeg (15 g)
1⁄2 tl plantaardige olie
1 teen knoflook, fijngehakt
200 g gemengde paddenstoelen, in stukjes
2 eieren
4 takjes gemengde verse groene kruiden, blad in reepjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een eenpersoons- ovenschaaltje met bakpapier en bekleed met het filodeeg zodat het een bakje vormt. Bak het filodeeg krokant in circa 10 minuten en laat afkoelen buiten de oven. Verwarm ondertussen de olie in een antiaanbakpan op laag vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paddenstoelen toe en bak zacht in 5 minuten. Schep uit de pan en houd warm. Breek boven dezelfde pan de eieren, laat de dooier heel. Dek af met een deksel en laat gaar worden in circa 5 minuten. Schep de gebakken eieren en paddenstoelen in het filodeegbakje en bestrooi met de kruiden.